Last news in Fakti

24 Август, 2016 13:32 1 308 0

Няма информация за пострадали българи в Италия

  • италия-
  • земетресение-
  • българи-
  • пострадали

Българското посолство в Рим е в постоянна връзка с местните власти

Няма информация за пострадали българи в Италия - 1
Снимка: БТА/ AP

Няма информация към този момент за пострадали българи при земетресението в централната част на Италия. Това заяви пред Факти.бг от пресцентъра на българското външно министерство.

Трус с магнитуд 6.2 по скалата на Рихтер разтърси днес Италия, а епицентърът е бил близо до малкото градче Аматриче. Кметът на града Серджио Пироци заяви, че земетресението е „трагедия“. „Градът вече не съществува“, заяви градоначалникът.

Броят на жертвите расте. До този момент най-малко 37 са загиналите. Десетки са ранени или в неизвестност.

Българското посолство в Рим е в постоянна връзка с местните власти и следи ситуацията. За сигнали и информация относно събитията може да се свържете с посолството в Рим на телефон 0039 06 322 46 40/43 и на е-мейл адрес [email protected], обявиха от външното ни ведомство.

Европейският съюз обяви, че е в готовност да окаже подкрепа на италианските власти. Готовност за подкрепа обяви и руският президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: