1 531 7

Играчи на страйкбол, облечени в руски униформи, ядоха бой

Играчи на страйкбол, облечени в руски униформи, ядоха бой

Полицията на Латвия е набила група младежи, които са играли на страйкбол в униформи, напомнящи тези на руските военни.

Единият от пострадалите, Сергей Росликов разказва пред радио "Балтком", цитирано от "Газета.ру", че полицията е действала по сигнал на местни жители, които са съобщили, че въоръжени правят подозрителна тренировка.

"Въобще не се представиха, втурнаха се сред нас, свалиха ни на земята и ни поставиха превръзки на очите. Нищо не успяхме да разберем", казва Росликов.

Полицаите са наредили на младежите да не се събират заедно и са им обещали да ги държат под око.

От полицията съобщават само, че техните служители са извършили проверка, при което са видели хора, облечени в армейската униформа на Русия и притежавали оръжие, което не се отличавало от истинското.

Страйкболът е военна игра, при която играчите се елиминират, удряйки се един друг с топчета, обикновено пластмасови с диаметър 6 милиметра, изстрелвани от имитация на огнестрелни оръжия. Отличава се от пейнтбола главно по това, че топчетата не оставят видими следи, оръжията наподобяват повече истинските и оборудването е по-евтино.

Латвия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кумба
  Отговор
  1 11:56  30.08.16
  Брей, ако бяха с наподобяващи американски униформи и се стрелят, нямаше ли да извикат полиция? Или тогава полицията щеше да им помогне в престрелката с другия отбор...

  Коментиран от #2

 • technoir
  Отговор
  2 12:20  30.08.16

  До коментар #1 от "Кумба":

  Може би има връзка с това къде разправят че ще ги прегазват и окупират пак и със субитията в Молдова, Грузия и Украйна :) Нистина странно че младежа в руска униформа случакно се казва Сергей, а не Солвейг примерно.

  Коментиран от #4

 • До 2 чичкджииия
  Отговор
  3 12:46  30.08.16
  И кога Русия е казвала че ще ги превзема и мачка бе тролейййй соросоиден.....напротив-казват че повече не им трябват тьртеи да ги хрантутат-нека Е.С.да им бере грижата...А поне като спамиш да е малко по-разумно...разбирам че ти трябват пари,ама не падай толкова ниско
 • Бай хой
  Отговор
  4 14:37  30.08.16

  До коментар #2 от "technoir":

  Това е затова че те са вече демократична страна член на ЕС и не могат да търпят хора които изглеждат по различен начин. Е ако не са с знаме с цветовете на дъгата и да пропагандират разврат и содомия.
 • onq s konq
  Отговор
  5 15:22  30.08.16
  Не може руснаци сдобили се с паспорт на чужда държава и ръфащи хляб от ръката й да разиграват във военни униформи "победоносни" сценки от Втората Св война ,особено в момент на противопоставяне на Русия и Западната демокрация.Това е все едно нашите турци да си "играят" на башибузук пред обществеността!

  Коментиран от #7

 • 6 16:06  30.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Зомбиран вива
  Отговор
  7 19:03  30.08.16

  До коментар #5 от "onq s konq":

  Можеш ли да натискаш клавишите на клавиатурата с нос?

Напиши коментар:


Публикувай