1 296 2

Йотингер охлади мераците на Турция

Според него страната няма как да стане член на ЕС при управлението на Реджеп Ердоган

Росен Стойчев

„Малко вероятно е Турция да се присъедини към ЕС, докато страната е управлявана от Реджеп Ердоган.“ Това бе заявено от германския европейски комисар за икономиката и цифровото общество  Гюнтер Йотингер, цитиран от „Билд“.

„Членството на Турция в ЕС е нереалистично, поне до следващото десетилетие. Това вероятно ще е тема във времето след Ердоган“, заяви Йотингер.

Все пак той заяви, че е важно да се поддържат добри отношения с Анкара в икономически и международен план. Той подчерта и голямата роля, която тя играе в разпределението на трафика на бежанци.

Йотингер коментира и желанието на Анкара да получи облекчение на визовия режим за своите граждани, което се възпрепятства от антитерористичните закони в страната.

„Не можем да правим компромиси, когато говорим за антитерористични закони. Ако Турция има нужда от повече време, за да промени законодателството си, ние сме готови да им го дадем“, заяви Йотингер.

„Решението на Великобритания да напусне ЕС е политическо обвързващо. С утежняването на икономическата ситуация обаче, се изменя и общественото мнение. Все пак аз не бих заложил пари за евентуален Brexit. Те първа ще видим какво ще стане”, заяви Йотингер.

 

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ооо да
  Отговор
  1 17:11  30.08.16
  Евала ! Тоя ми оправи деня с този коментар !
 • Хасан
  Отговор
  2 17:12  31.08.16
  Даааа.. Руската империя,Германската империя,Турската империя и Английската ти.Еамериканската..това са водещите страни в света.. Така е било и така ще бъде

Напиши коментар:


Публикувай