1 Септември, 2016 09:13 1 533 0

ФБР не е разпитало основен заподозрян за 11 септември

  • сащ-
  • фбр-
  • омар ал баюми-
  • разпит-
  • англия-
  • 11 септември

Саудитският гражданин е бил задържан в Англия, но не и разпитан

ФБР не е разпитало основен заподозрян за 11 септември - 1
Снимка: Wikipedia

Федералното бюро за разследване не е разпитало Омар Ал Баюми, когато е имало възможност. Това заяви пред „Sputnik“ Боб Греъм, бивш ръководител на комисията по разузнаване.

Омар Ал Баюми е един от основните заподозрени за атентатите на 11 септември в САЩ.

Саудитецът е напуснал САЩ през лятото на 2001 година, след което е кацнал в Бирмингам, Англия. След терористичните удари е бил задържан от английската полиция по искане на ФБР.

Американските власти обаче така и не се появили да разпитат заподозрения. По-късно той е бил освободен и е отишъл в Саудитска Арабия. Там е бил разпитан от ЦРУ.

В доклад на американските власти се посочва, че Омар Ал Баюми е предоставил значителна помощ на двама от атентаторите след пристигането им в Сан Диего през февруари 2000 година. По данни на ФБР той е бил агент на Рияд – информация, която Саудитска Арабия отрича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА