1 106 5

Меркел: Европа отказа да признае драмата на бежанците

В нито един момент нямаше достатъчно готовност за споразумение между страните в ЕС, заяви Меркел

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Европа, дълго време, отказва да признае драмата на бежанците. В нито един момент не е имало достатъчно готовност от страната на европейските страни да се споразумеят за справедливо разпределението на имигрантите. Това заяви в интервю за „Билд“ канцлерът на Германия Ангела Меркел.

По думите й в момента е постигнат напредък благодарение на споразумението с Турция и засилената подкрепа на „Фронтекс“. „Всички ние разбрахме, че трябва по-добре да пазим външните си граници“, заяви канцлерът.

Според нея изолирането не е разумна опция. Меркел заяви, че бежанците избират нейната страна не само по икономически, но и хуманитарни причини. Канцлерът на Германия добави, че в страната й е приела най-голям брой имигранти, но за глава на населението Швеция и Австрия са по-потърпевши от кризата.

Попитана дали Европейският съюз не трябва да ореже средствата за страни като Полша и Унгария, Меркел отговори, че наказанието не е най-правилното решение. Тя подчерта, че Полша участва в опазването на външните граници в мисията на НАТО в Егейско море, но въпросът кой колко бежанци трябва да приеме се нуждае от по-нататъшно обсъждане.

Германският канцлер каза, че споразумението между Европейския съюз и Турция за бежанците е в интерес и за двете страни.

Относно терористичните елементи, влезли в Европа чрез бежанския поток, и атентатите в Германия и Стария континент през последните месеци, Меркел заяви: „Ние знаем, че не всички бежанци идват с добри намерения. Въпреки това не трябва да забравяме, че по-голямата част от сирийците и иракчаните бягат от война и се противопоставят на терора и насилието както го правим и ние“.

Германският политик подчерта, че по-добрата икономическа ситуация в Европа ще помогне за справянето с бежанската криза.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Христо
  Отговор
  1 10:19  03.09.16
  По-скоро ти отказа да си признаеш за грешката с бежанците чанто такава! Добре, че не сме им интересни и си идват при теб...
 • кольо
  Отговор
  2 11:52  03.09.16
  Голяма заблуда е някой да си мисли, че пришълците в Европа са бежанци. Това е ислямска инвазия планирана и осъществена като такава.
 • гост
  Отговор
  3 15:33  03.09.16
  Ами вие ги КАНИХТЕ да идват тая измет !!!ТОВА Е БОКЛУКА НА АЗИЯ !!!!
 • Лост
  Отговор
  4 16:56  03.09.16
  Крайно време е Меркел да признае драмата на Европа нападната от нелегални и нагли "бежанци" насочвани от ислямски религиозни водачи.За тях исляма е всичко -политика, култура, морал и т. н. Много им харесва Германия - усилено купуват имоти ...
 • гост
  Отговор
  5 18:09  03.09.16
  Те немците накрая ще им видят сметката и на бежанците, и на политиците си(с изключение на националистическите партии)

Напиши коментар:


Публикувай