789 0

Стотици деца-бежанци във Великобритания са в неизвестност

Възможно е да са станали жертва на трафиканти

Стотици деца-бежанци във Великобритания са в неизвестност
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Стотици деца-бежанци са изчезнали във Великобритания, разкри „Индипендънт“. Властите нямат представа къде се намират близо 360 непълнолетни и дали са живи.

През последните пет години над девет хиляди непридружени деца са потърсили безопасност в Обединеното кралство. Пътуващи сами или загубили родителите си, всички те са потърсили спасение на Острова.

За този период обаче 360 са в неизвестност. От тях 81 липсват от пет години. Възможно е голяма част от тях да са станали жертва на трафиканти.

След като само дете пристигне във Великобритания, имиграционните и гранични служби имат задължението да информират местната власт. Детето се настанява в специални центрове или в приемно семейство. След това социалните работници са длъжни регулярно да се чуват с него по телефона или срещат в определен ден и място.

На част от децата, обаче, са изгубени дирите. Възможно е и сами да са избягала заради страх от депортиране. По-рано тази година „Европол“ съобщи, че близо 10 000 деца-бежанци в Европа са в неизвестност.

Великобритания

Още по темата

 • Бежанците в Швейцария изчезват

  Бежанците в Швейцария изчезват

  Швейцарските власти са силно обезпокоени. Оказва се, че до 90 процента от бежанците в Швейцария изчезват, алармира в. "Зонтагсцайтунг" като ...
  4.09.2016
  3 140
  4

Напиши коментар:


Публикувай