Last news in Fakti

5 Септември, 2016 18:46 1 432 2

Путин: Русия е готова за нормални отношения със САЩ

  • путин-
  • обама-
  • отношения-
  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • среща-
  • владимир путин-
  • барак обама

Руският президент настоя за отмяна на санкциите

Путин: Русия е готова за нормални отношения със САЩ - 1
Снимка АП/БТА

Русия е готова да възстанови отношенията си със САЩ. Това заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в рамките на срещата на върха на Г-20. 

"Днешното състояние не е нормално. Ние сме за това да го възстановим в пълен формат", каза Путин, цитиран от ТАСС. Той е на мнение, че с президента Барак Обама са успели да постигнат взаимно разбиране, а също така и разбиране по проблемите пред двете страни. 

"Някои технически проблеми трябва да се доработят. Ако Кери и Лавров успеят да направят това, значи сме направили крачка напред по проблемите на регулирането на сирийската криза", каза Путин. 

Той обърна внимание на факта, че САЩ са един от ключовите партньори на Руската федерация в сферата на сигурността и по други теми. Затова Москва не отклонява контакти от такъв род. 

Ако САЩ искат да подобрят отношенията с Русия, трябва да отменят санкциите и да търсят компромиси, обяви още руският президент.

Обама и Путин тази сутрин разговаряха повече от час и половина по различни теми и проблеми свързани с войната в Сирия. Те говориха за това дали и как биха могли да постигнат споразумение за приемането на сделка за прекратяване на огъня в разкъсваната от война страна.

Двамата лидери обсъдиха доставките на хуманитарна помощ, намаляването на насилието и сътрудничеството в борбата с въоръжени групировки в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо

    0 0 Отговор
    След смъртта на Каримов съм сигурен , че ФАЩ търсят продажници да разбутат Узбекистан!!!!!
  • 2 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    американския президент обама се извинил на путин за санкциите и го помолил да му прости ,путин се съгласил и се отказал от донбас,сирия и крим.
    кратко съобщение в руския печат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания