2 246 3

Ще стрелят ли руски изтребители с индийски ракети?

Стефанаки Йоанис

Руските военни са заинтересовани от закупуването на индийските крилати ракети BrahMos. С тях ще се въоръжат изтребителите Су-30СМ. Това съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на военно - дипломатически източник, с който е разговаряла по време на провеждащото се в Москва оръжейно изложение „Армия -2016“.

В момента Индия изпитва руския изтребител, снабден с крилати ракети, местно производство.

Изтребител от ВВС на Индия с демонстративна версия на ракетите BrahMos извърши първия полет през лятото на 2016 г. Очаква се първите учебни стрелби да бъдат извършени до края на годината.

Индия планира да снабди три авиационни полка от Су-30МКИ с тези ракети. Индийската армия в момента разполага с две версии на BrahMos – сухопътна и морска.

От руското военно министерство отказват коментар. До момента руската авиация разчита на самолети и въоръжение родно производство.  

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ASD
  Отговор
  1 00:04  08.09.16
  Важна подробност е че ракетата BrahMos е копие на руската противокорабна ракета "Оникс". Идеята е че руснаците са продали ракети с ограничен обсег на Индия /300км/ за разлика от руския аналог, който е 2500 км. Индйците приспособяват окачването така че руските самолети да могат да носят по една ракета BrahMos, като по този начин увеличат радиуса и на действие.
 • onq s konq
  Отговор
  2 03:02  08.09.16
  Индийските ракети са от ново поколение "умни" бомби",които се направляват от професионален факир,возещ се до пилота.Неговата задача е да съветва ракетата със силата на мисълта как да преодолее евентуалния преграден огън и кога и къде точно да се взриви.Задължително обаче е да вдъхва кураж на ракетата,защото е възможно тя като се озове в патакламата дето не се знае кой накъде лети и по кого стреля да изпита силна уплаха и да й хрумне да се прибира обратно в самолета.
 • стоян георгиев
  Отговор
  3 10:05  08.09.16
  нормално е ,може след ракетите и софтуера да купят и индииски коли ,щото са много евтини и лесно се поправят,точно като ладите!

Напиши коментар:


Публикувай