Last news in Fakti

12 Септември, 2016 11:17 1 456 0

Ципрас гаси огнения ад на Тасос (Видео)

  • тасос-
  • пожар-
  • огън-
  • алексис ципрас

Битка с пламъците продължава за трети пореден ден по земя и въздух

Ципрас гаси огнения ад на Тасос (Видео) - 1
Снимка: в. „Български новини“

Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристигна спешно днес на гръцкия остро Тасос, където от събота бушува огромен пожар, съобщава в. „Български новини“.

Поради сериозността на ситуацията премиера Ципрас променя програмата си и се очаква около обяд да пристигне на острова и лично да се запознае с щетите и посети пожарните огнища, които продължават и в момента. Днес той трябваше да бъде на остров Кефалония за откриване на учебната година, но променя посоката. Както бе обявено от пресслужбата на премиера, Алексис Ципрас ще бъде придружаван от министъра на вътрешните работи Панайоти Курумбли, транспортния министър Христи Спиртзи, генералния секретар на гражданска защита Янис Капаки и началника на противопожарните служби лейтенант Йоанни Карадзия.

Училищата на остров Тасос ще остана затворени понеделник и вторник, за следващите дни ще бъде решено допълнително какво ще се предприеме. Критична продължава да е ситуацията на острова. Първите огнища избухнали в събота може да са ограничени, но в районите на Рахони и Теологу нещата не вървят никак гладко, каза пред медиите кмета на острова. На мястото на пожара са пристигнали два камион от община Кавала с бутилки за вода и сандвичи, изпратени от гражданин пожелал да остане анонимен. Битка с пламъците продължава за трети пореден ден по земя и въздух. Полагат се свръхчовешки усилия за овладяване на огнените фронтове, които унищожиха досега хиляди акра горски масиви, както и домове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: