Last news in Fakti

12 Септември, 2016 21:50 898 2

Дейвид Камерън се отказа от депутатското си място

  • дейвид камерън-
  • депутат-
  • отказа-
  • оттегля-
  • великобритания-
  • политика

Той бе депутат в долната камара на британския парламент от юни 2001 г.

Дейвид Камерън се отказа от депутатското си място - 1
Снимка АП/БТА

Бившият министър-председател на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че ще се оттегли като депутат, предизвиквайки извънредни избори за мястото му от избирателния район Уитни в Оксфордшър в Камарата на общините, съобщи Би Би Си.

Камерън, който подаде оставка като премиер след референдума за Brexit през юни, заяви, че не иска да "разсейва" новия премиер Тереза Мей.

Камерън, който представлява Уитни от 2001 г. насам, стана лидер на консерваторите през 2005 г. и зае поста на министър-председател през 2010 година.

В реч пред своите избиратели той посочи, че за него е било чест да представлява хората от Уитни, но ще бъде трудно да остане в парламента, без да се превърне в голяма пречка за работата на новото правителство.

Той отрече решението му да има нещо общо с ходовете на правителството за нови гимназии, така наречените „граматични училища“ – политика, която той отхвърли, когато бе премиер.

Камерън допълни, че Тереза Мей е проявила пълно разбиране, когато я е информирал за своето решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Ето един достоен пример за подражание на нашите политици.
  • 2 самоГОСТ

    0 0 Отговор
    Наистина достоен човек. Винаги съм го харесвал като лидер.
Новини по държави: