8 475 3

US стелт изтребителите станаха „видими“ за Китай

Радарът може да засича самолети на разстояние от 100 километра

Снимка: Wikipedia
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Китайска компания е разработила и тествала радарна система на квантова основа, която може да засича модерни стелт изтребители, съобщи агенция „Синхуа“.

Системата е била създадена от „Intelligent Perception Technology Laboratory“ и е била тествана в средата на месец август.

Радарът може да засича самолети на разстояние от 100 километра, използвайки фотонна технология.

Методът е ефикасен са проследяването на модерни самолети, използващи стелт технологията за „невидимост“, а освен това може да обърква и вражески радарни системи.

Същата технология може да се използва и в биомедицината за откриване на ракови клетки. По-рано китайците стартираха първия квантов комуникационен спътник, който използва квантова мрежа за криптография.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Carfen
  Отговор
  1 23:54  16.09.16
  Навремето руснаците свалиха един Стелт в Сърбия.
 • Бай хой
  Отговор
  2 07:55  17.09.16
  Съвременните стелт краварски самолети са невидими само за пентагона. Чрез "невидимата" си технология те успешно източват трилиони от бюджета. Разбира се подпомагани от независимата и свободна западна преса. А иначе "Тамара" с технология от миналия век си ги засичаше и сваляше като зрели круши.
 • mediator37
  Отговор
  3 08:56  17.09.16
  Сърбите с руска ЗРУ произведена по времето на цар Петър Велики опукаха дор до два стелта, единият го харизаха на китайското посолство за копиране и отпочване на китайско производство. После американците се ядосаха на китайците, че правят копи-пейст и ответно, съвсем случайно и по погрешка опукаха китайското посолство в Белград с над 20 жертви. Извиниха се на китайците. Та така ...

Напиши коментар:


Публикувай