897 2

Парижката полиция разтури бежански лагер

Условията на живот са били ужасни, посочват властите

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Парижката полиция разтури палатков лагер с близо 1500 души, съобщи „Фигаро“. Това е поредната операция на местните власти срещу нелегално настанилите се хора близо до столицата.

По-голямата част от имигрантите са пристигнали от Судан, Еритрея и Афганистан. Лагерът е бил евакуиран и през месец август, когато са дислоцирани 700 души.

Повече от милион бежанци пристигнаха в Европа през последните 18 месеца. Франция е транзитна страна за по-голямата част от тях.

Условията в палатковия лагер, в които са живеели имигрантите, са били под санитарния минимум. Париж е транзитна точка за бежанците. От пристанищния град Кале те се отправят към Великобритания.

От парижкото кметство обявиха, че в средата на месец октомври ще отворят лагер, в който ще могат да бъдат приютени близо 400 души. Лагер само за жени и деца пък ще бъде създаден в град Иври сюр Сен.

Двата ще струват на френските власти близо 6.5 милиона евро, посочват френските медии.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вирус
  Отговор
  1 14:38  16.09.16
  Разтурят лагери за да строят по-луксозни!? Дерзайте все така французи - още милиони нелегални араби и африканци чакат безплатния транспорт на натовския флот за ЕС през Средиземно море. Остава само след това натовската армия да ги превози директно до любимите им дестинации, където ги чакат наготово социалните помощи, а жени сами ще си ловуват ...
 • БЪДЕЩЕ
  Отговор
  2 15:31  16.09.16
  Браво, уж бежанци действайте: отивайте в центъра на Европа(Германия) и после ще започне беззаконието и завземането на континента! Европа е глупава и безсилна и така бежанците идват тук а ние бягаме в други континенти. Да на кой му пука нали всеки гледа да лапне някакви пари, за пари и душата си продадохте!

Напиши коментар:


Публикувай