Last news in Fakti

17 Септември, 2016 18:19 1 289 0

Подпалиха колата на шефката на „Алтернатива за Германия“

  • алтернатива за германия-
  • кола-
  • подпалена-
  • фрауке петри-
  • германия-
  • лайпциг

Тя обвини политици от социалдемократическата партия

Подпалиха колата на шефката на „Алтернатива за Германия“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Опожариха колата на председателката на "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри, съобщиха немските медии. Това е станало през нощта в град Лайпциг. Според говорителка на полицията" "умишленото подпалване е вероятно, но не изключен и технически дефект". 

От партия "Алтернатива за Германия" се оплакаха, че нападенията срещу членовете на партията "граничат с терора". Фрауке Петри съобщи в социалните медии, че пожарът е бил забелязан от съседи и че колата е напълно изгоряла". Тя обвини политици от социалдемократическата партия, които насъсквали срещу нея. 

"Сблъсъците между политическите противници в Германия придобиват насилствен характер благодарение на Габриел, Щенгер, Маас и Co", заявява Петри. Зигмар Габриел е председател на Социалдемократическата партия. Разследващите регистрират от една година засилващи се престъпления срещу сгради или членове на "Алтернатива за Германия". 

Това не е първата атака срещу шефката на "Алтернатива за Германия". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: