Last news in Fakti

20 Септември, 2016 09:50 1 033 0

Турция може да удължи извънредното положение

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • извънредно положение-
  • преврат

Продължава ловът на гюленисти в страната

Турция може да удължи извънредното положение - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция може да удължи извънредното положение с още три месеца. Това заяви президентът Реджеп Ердоган в интервю за „Ройтерс“.

След опита за военен преврат властите в южната ни съседка обявиха мерките за следващите три месеца, но според държавния глава след октомври може да бъде удължен.

Ердоган заяви, че Съединените американски щати нямат оправдание да държат Фетхулах Гюлен, който бе обвинен за организирането на пуча. Анкара поиска от Вашингтон екстрадирането на проповедника.

Към момента все още няма положителен отговор от САЩ. „Ако САЩ са наш стратегически партньор и съюзник в НАТО, то трябва да позволяват на Гюлен да движи организацията си“, заяви президентът.

Близо 250 души бяха убити при опита за военен метеж, който бе потушен в ранните часове на 16 юли. Ердоган заяви, че властите ще продължат да преследват гюленистите в страната.

„Можем да удължим извънредното положение между 1-3 месеца. Ще продължим да арестуваме метежниците. Удължаване на мерките ще ни помогне в този процес“, заяви Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: