Last news in Fakti

21 Септември, 2016 17:34, обновена 21 Септември, 2016 21:01 1 303 0

Евакуираха всички училища в канадска провинция

  • канада-
  • училища-
  • евакуирани-
  • опасност

Потенциална опасност принудила властите да евакуират учебните заведения

Евакуираха всички училища в канадска провинция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Всички училища в канадската провинция Остров Принц Едуард са били евакуирани заради „потенциална опасност“, съобщи Би Би Си.

Остров Принц Едуард е най-малката канадска провинция – с население от близо 146 000 души.

Университети и в Нова Скотия са били евакуирани заради бомбена заплаха. Не е ясно дали са свързани събитията.

Канадските власти по-късно обявиха, че не са намерени взривни вещества. Училищните власти все пак са били предупредени ако се натъкнат на подозрителни чанти или други предмети, да се свържат с тях.

По последна информация на полицията бомбената заплаха, заради която са били евакуирани близо 19 000 ученици, е била фалшива. Близо 60 учебни заведения са били посочени като потенциални цели, но силите за сигурност в крайна сметка не са открили взривни вещества.

В някои медии се появи информация, че е било подадено предупреждение за бомба, без да се уточнява конкретно училище. Това е накарало властите да започнат масова евакуация.

Училищата ще отворят врати отново в четвъртък. Няма да има промени в графика за провеждане на часовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: