1 422 0

Малтийският орден с послание пред Общото събрание на ООН

Великият хоспиталиери подчерта необходимостта от уважение към хуманитарните закони и правата на човека

Анатоли Стайков

Представители на Суверенния малтийски орден участваха в събитията по време на 71-ото Общо събрание на ООН. Темата на общия дебат на годишната сесия беше „Целите на устойчивото развитие: универсален тласък за трансформиране на нашия свят“.

Великият хоспиталиери на Ордена Доминик дьо Ларошфуко-Монтбел говори пред гостите на среща на високо равнище в централата на ООН в Ню Йорк. С повече от 60 милиона души, разселени по света, Великият хоспиталиери подчерта значението на религиозните организации и институции при справянето с огромните хуманитарни опасности.

„Ние призоваваме за програми за развитие, които да покриват дълги периоди от време, допълнени от спешна помощ за всяко страдание. Ние призоваваме за адекватно финансиране за хуманитарни области", заяви Дьо Ларошфуко-Монтбел.

Той подчерта необходимостта от уважение към хуманитарните закони и правата на човека. „Ние силно вярваме, че никое човешко същество не е незаконно и поради това той/тя има своите права, заяви Великият хоспиталиери. Той призова и за по-тясно сътрудничество между миграционните власти и службите за закрила на детето, както и за засилване на защитата на жените и момичетата.

САЩ

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай