2 437 1

Клинтън забравила секретен документ в Русия

ФБР изнесе доклад от 189 страници за имейлите на бившия държавен секретар

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

ФБР изнесе доклад от почти 200 страници, свързан с разследването около имейлите на бившия държавен секретар Хилари Клинтън, изпращани посредством частния ѝ имейл сървър, съобщава американската телевизия Ей Би Си нюз. В доклада се посочват причините, заради които федералното бюро за разследвания е решило, че няма основания за повдигането на обвинения срещу нея.

Директор на ФБР Джеймс Коми неведнъж заяви, че макар разследването да не е открило доказателства, че Клинтън е знаела, че класифицирана информация се изпраща от личния ѝ сървър, бюрото ще разглежда действията ѝ като акт на "изключителна небрежност" при боравенето с класифицирана информация.

Всъщност, документите освободени днес показват, че по време на едно от пътуванията си до Русия, докато е заемала поста на държавен секретар, Клинтън е забравила папка с класифицирани документи в хотелската си стая.

Един от нейните помощниците ѝ донесъл куфарче с поверителни документи. След като американската делегация напуснала стаята, охраната открила документите оставени в стаята. Според доклада на ФБР, куфарчето изобщо не е трябвало да бъде носено в хотела. 

САЩ


Още по темата

 • Тръмп плаши Хилари с любовница на Бил

  Тръмп плаши Хилари с любовница на Бил

  Доналд Тръмп заяви, че като президент ще направи повече за жените, от колкото Хилари Клинтън, съобщи Breaking News. Кандидатът за президент на ...
  25.09.2016
  1 445
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай хой
  Отговор
  1 12:36  24.09.16
  Дааа, парите не миришат и госпожа килъри знае много добре това.

Напиши коментар:


Публикувай