Last news in Fakti

26 Септември, 2016 11:25 892 3

Борис Джонсън: Турция е важен наш партньор

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • турция-
  • партньор-
  • визита

Турският външен министър ще се срещне и с турския президент Реджеп Ердоган

Борис Джонсън: Турция е важен наш партньор - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че Турция е жизненоважен партньор на неговата страна, съобщи „Дейли Сабах“.

Дипломатът е на двудневно посещение в южната ни съседка, където ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, премиера Бинали Йълдъръм и министъра по европейските въпроси Йомер Челик.

Външният министър на Великобритания написа в Туитър, че Турция е ключов партньор и добави, че е радостен от първата си визита в страната като пръв дипломат на Лондон.

Британското издание „Сън“ припомня, че визитата му идва само няколко месеца, след като си навлече гнева на турските власти. По време на кампанията за Brexit Борис Джонсън посочи на сънародниците си „огромните рискове“ от това Турция да се присъедините към Европейския съюз.

Очаква се външният министър да обсъди с турските власти двустранното сътрудничество, бежанската криза, както и продължаващият конфликт на сирийска територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Борис Джонсън: Турция е важен наш партньор
    Турският външен министър ще се срещне и с турския президент Реджеп Ердоган

    Вече разбрах че Борис Джонсън е външен министър на Великобритания и на Турция едновременно.
  • 2 arbo

    0 0 Отговор
    Е за кво ни занимават с новината, че турски министър ще се среща с турски премиер? Все едно да ни съобщават по колоко пъти на ден баце Боци се среща с УиУето
  • 3 Jenzi

    0 0 Отговор
    Boris a vunuk na osmanski familq sled republika se oti6li na angliq
Новини по държави: