666 1

Обама се изправи пред военните

Президентът на САЩ отговаря на въпроси на военнослужещи

Обама се изправи пред военните
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Американският президент Барак Обама отговаря на въпроси на военни в интервю пред CNN.

Единият въпрос беше от жена, чийто мъж страда от посттравматичен стрес след военната си служба и дори е опитвал самоубийство. Тя попита как човек може да получи помощ, без това да застраши неговата служба.

„Когато чупиш крак отиваш на лекар. Психическите заболявания са като физическите. Вие трябва да потърсите помощ и в това няма нищо срамно. Ние инвестираме пари в това и наемаме повече психолози“, отговори Обама.

Друга жена говори за съпруга си, който една година е посещавал военна болница, но заради забавяне на диагнозата е починал от рак.

„Това един от проблемите, по които работим. Той може да бъде поправен, но все още не сме стигнали до там. Трябва да подобрим комуникационната мрежа в цялата система. Просто има прекалено много прехвърляне на информация. Тези хора обаче се занимават с 58 млн. случая годишно, като на мен ми се иска да не допускат грешки в нито един от тях“, заяви Обама.

 

Следващият въпрос беше от военен, загубил и двата си крака при служба в Афганистан. Той попита Обама как може да се намали натоварването за американските военни и повече граждани да служат на страната си.


„Искаме си повече мъже и жени да служа на страната ни. В това число и хора, които в момента не са достатъчно представени. Ние трябва да свършим по-добра работа и да им покажем как биха могли да помогнат. Мисля си, че хората ще бъдат готови да помогнат“, бе отговорът на Обама.

Финалният въпрос беше свързан с това, как жените могат да повлияят позитивно на армията.

„Мисля, че това, че жени служат в нашата армия, е само прибавяне на талант. Ако можете да свършите дадена работа, би трябвало да я получите. Ако те не могат да направят нещо, тогава се справяме с тази специфична ситуация. Аз не искам да насочвам разговора в тази посока. Няма нужда от подобно предположение. Те са добри военни“, заяви Обама.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Трол
    Отговор
    1 17:33  29.09.16
    Обама се изправи пред военните-що бе ще го разстрелват ли?

Напиши коментар:


Публикувай