605 0

Георгиева: Всички части на света трябва да се видят на върха на ООН

Тя е уверена, че може да спечели вота за генерален секретар на организацията

Росен Стойчев

„ООН ще бъде много по-всеобхватна с жена от Източна Европа за генерален секретар.“ Това бе заявено от представителя на България в надпреварата за поста Кристалина Георгиева, цитирана от ABC.

„Аз съм много ясна при определянето на посоки. Аз мога да убеждавам. Има свои убеждения и мога да държа хората със себе си. Доказала съм, че мога да се справя с дадена работа, колкото и трудна да е тя.

Беше ми трудно да приема кандидатурата, защото осъзнавах, че надпреварата вече е твърде напреднала. Тогава обаче си помислих, че ако не се кандидатирам никога няма да разбера какво би се случило, ако изпусна шанса си. За това и го направих. Надявам се, че ще бъда преценявана по заслуги, а не по продължителността на кампанията си. Принципът на универсалността основателно се цени високо. Но не значи ли това, че всички региони по света би трябвало да могат да видят себе си там горе на върха на организацията? И няма ли да бъде наистина справедливо половината от населението на планетата, което още не се е виждало там, да може да го направи?“, заяви Георгиева.

Тя поясни, че вече е получила подкрепа от Унгария, Хърватия, Черна гора и Латвия. Ако бъде избрана за генерален секретар на ООН, Георгиева ще работи за примирие в Сирия и спазване на климатичното споразумение в Париж. 

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай