2 274 1

Изтече секретна информация от американското разузнаване

Ако бъде признат за виновен, арестуваният може да лежи до 10 години в затвора

Изтече секретна информация от американското разузнаване
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Служител в американската Агенция за национална сигурност (NSA) е бил арестуван заради кражба на строго секретна информация, съобщи Би Би Си.

51-годишният Харълд Томас Мартин е работил в подизпълнителната компания „Booz Allen Hamilton“, за която работеше и Едуард Сноудън.

Ако бъде признат за виновен, заподозреният може да лежи до десет години в затвора. Адвокатът му заяви, че няма доказателства, че той е предал САЩ – страната, която „обича толкова много“.

От американското министерство на правосъдието съобщиха, че шест от документите, открити у Мартин, са били строго секретни и е можело да застрашат националната сигурност на Щатите.

Адвокатът на задържания заяви, че властите трябва да докажат неговата вина.

Вестник „Ню Йорк Таймс“, който раздуха историята, написа, че арестуваният е откраднал „изходния код“, използван при хакерски атаки.

ФБР обяви, че Мартин първоначално е отричал да има пръст в престъплението, но по-късно признал, че е взел секретни документи и е използвал електронни файлове.

САЩ

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гостенче
    Отговор
    1 09:27  06.10.16
    Еи тези САЩ беее...... все някой ги дебне тях, все някой ги застрашава, все се пазят от всеки е така за няма нищо и нападат под предтекста "че им били застрашили националната им сигурност". Най много да са им застрашили икономиката ако спрат да воюват и няма на кой да продават оръжия. Американската болна и изсмукваща планетата нация ако не ходи някъде да създаде проблеми за да се облажи сигурни ще се разкихат/кашлят всичките там......

Напиши коментар:


Публикувай