2 436 1

Пълно разрушение грози Алепо

Посланикът на ООН готов лично да изведе джихадистите от града

Сирийският град Алепо може да бъде напълно разрушен до края на 2017 г. Това беше заявено от посланика на ООН за Сирия Стефан де Мистура, цитиран от „Time”.

Де Мистура призова сирийските сили и Русия да не унищожават източните части на града по време на своите удари срещу бунтовниците там. Според него са застрашени животите на хиляди души. По данни на ООН в Алепо са блокирани 275 000 души.

„Става въпрос за това, че в рамките на два месеца източната част на Алепо може да бъде напълно унищожена“, заяви Де Мистура.

Той заяви, че е готов лично да изведе 900-те бойци на групировката Джабхат ан Нусра от града, ако те решат да напуснат.

„Хиляди цивилни, не бойци, ще бъдат убити. Това можем да видим до края на годината. Това ще стане, ако ударите в района продължават“, заяви Де Мистура.

 

Сирия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Милен
    Отговор
    1 23:22  06.10.16
    Хайде, бе! Израел уби стотици хиляди и нито думичка за това! САЩ уби поне милион и нито думичка за това! Ще попитате каква е връзката със статията. Ами военният договор между САЩ и Израел дава възможност на Израел да прави каквото си поиска в БИ. Когато САЩ не бомбардират го прави Израел. В Сирия има имоти на евреи които са непокътнати, бе! Американски и Израелски дронове и Изтребители пречат на мирния процес в Сирия. Още през 2014 Израел обяви, без въобще да се притеснява, че подкрепя ИД, а тази години, седмица след навлизането на турските военни в Сирия Израелски представители препотвърдиха, че пълното унищожение на ИД е не желателно и, че стабилноста в БИ също е не желана, ако не отговаря на националния интерес на Израел. А той е: тотално доминиране в БИ. Това е възможно само след разпад на ВСИЧКИ държави в региона. Така Израел се явява единствен въоражен до зъби убиец, пардон шериф, шериф, който в следващите 100 години ще разшити териториите си върху целият БИ. Това е възможно, защото Израелската военна доктрина и политика казват, че ако територията е безлюдна могат да се заселят на нея. А обезлюдяването е специалитет на ционистите. Вижте Палестина. Вече я няма на световната карта, дори Google я изтриха, с което слагаме веднъж за винаги край на митът за "добрия евреин"! И така Русия просто пречи на целият този план. А докато това е така ще бъде трън не в петата, а в окото на САЩ и Израел. За сведение израелски и американски официални лица твърдят, че н

Напиши коментар:


Публикувай