Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 08:15 1 205 2

Орбан не иска "съветизация" на ЕС

  • виктор орбан-
  • ес-
  • унгария

Той призова да се защитят националните държави в Съюза

Орбан не иска "съветизация" на ЕС - 1
Снимка: БТА/АP

„Унгария трябва да се изправи срещу съветизацията на ЕС.“ Това бе заявено от унгарския премиер Виктор Орбан, цитиран от „Ройтерс“.
 

Орбан заяви, че свободата в Европа зависи от националните държави и християнските ценности. Той говори по време на 60-годишнината от студентската демонстрация в Унгария, превърнала се в масови протести срещу комунизма.

Орбан за първи път използва и термина „съветизация“, визирайки превръщането на ЕС в супер държава, подобна на СССР.

„Хората, които обичат свободата трябва да се изправят срещу съветизацията на Брюксел. Те трябва да ни спасят от хората, които искат да ни кажат кой да живее в нашите страни. Ние искаме да сме европейска нация, а не националност на територията на Европа“, заяви Орбан.

Орбан е един от най-големите критици на бежанските политики, водени от ЕС.

„Ние не можем да позволим на Европа да потисне основите, които ни помогнаха да устоим на съветското потисничество. Европа е създадена от хилядолетна мъдрост на християнството и националните държави в нея“, заяви Орбан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rok

    0 0 Отговор
    Za6to be nali e hubavo eu... koloniq za evropa
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Имаше тука една полубедна прослойка,която непрекъснато досаждаше с кресливи лозунги че ВОЛЕН Е БЪЛГАРСКИЯТ ОРБАН.Естествено те пак са си тук,но и дума не обелват вече по въпроса,а и Волен отдавна потъна в блатото на забравата.По-важното е каква връзка намираха тия гьотверени между двамата,след като Орбан е върл противник както на предишната окупационна ,така и на сегашната експанзионистична политики та СССР/Русия,докато Волен винаги е бил руска подлога,при това добре платена.Както и да е -политиците са си политици,а тъпите русофилски тролове ...са си наши:)Верно че си плащат регулярно простотията с немотия,но старо правило си е че борбата иска жертви!
Новини по държави: