537 1

Полша срещу абортите

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Хиляди полски жени протестираха втори ден срещу проект на закон за забрана на абортите, в случай че плодът няма шанс да оцелее след раждането, предаде ДПА.

Повод за народното недоволство е предложението на Ярослав Качински, лидер на управляващата партия "Право и справедливост". По-рано този месец той каза, че формацията му иска да се увери, че дори бременности, при които има дете, "за което е сигурно, че ще умре, ще приключат с раждане“.

Протести се проведоха в столицата Варшава, Гданск, Вроцлав, Познан и на други места. Жените носеха черни дрехи. За да защитят правата на своите половинки, в протеста участваха и много мъже.

В столицата Варшава дори се стигна до сблъсъци между защитниците на правото на аборт и поддръжниците на обратното мнение.

В Полша функционират някои от най-ограничаващите закони в областта на абортите на Стария континент. Те са разрешени само в случай на изнасилване, в случай че плодът е необратимо увреден или когато животът на жената или здравето й са застрашени от бременността.

 

Полша


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ВРАБЧЕ
    Отговор
    1 10:23  25.10.16
    ПРОТИВ съм аборта! Аборта е УБИЙСТВО на НЕВИННИ ДЕЦА! НЕ на аборта! Детето в утробата на майката не е чат от нейното тяло.. Детето в майчината утроба е ОТДЕЛНА ЧОВЕШКА ЛИЧНОСТ,на която трябва да се даде ЖИВОТ! Абортът е НЕПРИЕМЛИВ и се смята за УБИЙСТВО от РЕЛИГИОЗНА и обществена гледна точка! Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2016/10/24/jenite-na-polsha-pak-na-protest-za-pravo-na-abort.319735#comment-newest

Напиши коментар:


Публикувай