1 866 0

Надлез в Италия рухна под тежестта на ТИР (видео)

Инцидентът станал часове, след като властите поискали затваряне на пътя

Надлез в Италия рухна под тежестта на ТИР (видео)
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Един човек е загинал, след като надлез на магистрала, северно от италианския град Милано се срути под тежестта на камион, превозващ извънгабаритен товар. Инцидентът, за който съобщава агенция АНСА, е станал в петък вечер, след предупреждение на пътните власти за затваряне на пътния участък.

При инцидента, станал на магистралата свързваща градовете Милано и Леко, е загинал един човек, а други четирима, сред които три деца, са били ранени.

Децата и шофьорът на ТИР-а, който е българин, са били откарани в болница в близкия град Леко, съобщи „Кориере дела сера”. 50-годишният мъж е с травма на гръдния кош.

Инцидентът е бил заснет от пътна камера. На кадрите се вижда как, при преминаването на ТИР-а, надлезът пропада и се сгромолясва върху пътното платно в момента, в който отдолу преминава лек автомобил.

В събота, службата, отговаряща за поддръжката на пътищата в страната съобщи, че е издала препоръка участъкът да бъде затворен, след като парчета бетон са паднали от него по-рано в деня на инцидента.

Италианската полиция заяви, че камионът е превозвал стоманени бобини, с обща маса 108 тона, и е бил обозначен като извънгабаритен.

Италия


Напиши коментар:


Публикувай