Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 12:33 3 250 3

Кристалина Георгиева направо сащисала Юнкер

  • кристалина георгиева-
  • жан - клод юнкер-
  • ес

Той разбрал в последния момент, че тя поема пост в Световната банка

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер е разбрал, че Кристалина Георгиева ще поеме пост в Световната банка в деня, в който тя е подала своята оставка, съобщи EurActiv, позовавайки се на вътрешни източници.

До този момент Юнкер не е знаел за евентуалното ново назначение на заместник-председателя на ЕК. През миналата седмица Георгиева обяви, че ще поеме поста на изпълнителен директор на Световната банка. През същия ден Юнкер официално честити назначението на Георгиева.

Все още се спори дали новият пост на българката е повишение в сравнение с позицията, която тя заемаше в ЕК. След като загуби изборите за генерален секретар на ООН, Георгиева е намекнала, че може да потърси ново международно назначение.

Според Politico Георгиева е смятала, че началника на кабинета на Юнкер Мартин Селмайр е имало „отровно“ влияние в ЕК. Това е преляло чашата на търпението й, тъй като тя не е можела да работи в такава среда.

Георгиева най-вероятно ще запази поста си в ЕК до края на тази година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    0 0 Отговор
    Усети се . Използваха я за носна кърпа.
  • 2 tost

    0 1 Отговор
    Цялата работа е нагласена от ББ,на нейно място ще сложат мусю Плювналиев,че в БГ прави гаф след гаф.
  • 3 станишев

    0 0 Отговор
    Цацка президеннт хах
Новини по държави: