Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 19:10 4 015 5

US боен кораб, струващ $360 млн., няма късмет

  • кораб-
  • сащ-
  • флот-
  • монтгомъри-
  • панамски канал-
  • инцидент

До Панамския канал и обратно

US боен кораб, струващ $360 млн., няма късмет - 1
Снимка: Navy.mil

Американският кораб USS „Монтгомъри” претърпя инцидент при преминаването си през Панамския канал, съобщи Си Ен Ен.

Бойната машина, струваща 360 милиона щатски долара, се е ударила в стена на един от шлюзовете, докато се е прибирала към пристанището в Сан Диего.

При инцидента се е образувала пукнатина от близо 40 сантиметра по корпуса на кораба на американските военноморски сили.

Щетата по корпуса обаче не е извадила от строя плавателния съд и той е продължил пътешествието си към дома.

Това не е първият инцидент USS „Монтгомъри”. Наскоро американският кораб и буксир се „целунаха“, а по-рано пък бойният кораб имаше и проблем с хидравличната система за охлаждане.

Според военноморските сили на САЩ инцидентът на шлюза е станал, докато корабът е бил под ръководството и напътствията на панамските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    0 0 Отговор
    „На калпава ракета ,космуса и пречи“ ,че и туй корито ,виновни му все другите.Пречат му Панамския канал,ми да го гърми,печат му панамските власти,да ги гърми и тях,пречат му разни буксири,хидравлики ,да ги гърми и тях.Какъв боен кораб е ?
    Немога да ги разбера краварите.
  • 2 mediator37

    0 1 Отговор
    Има устойчивост в открити води и при висока крейсерска скорост. Така е изчислен, за това е роден този кораб. Не е крив корабът. Вижда се , че е стелт - технология.
    На най-келявото морско пристанище по света, местните искат да наемеш пилоти и да им плащаш, за да прекарат кораба. Но по закон капитанът е виновен за морска щета, ако нещо стане.
    Дрогирани панамски кавали не могат да карат такъв кораб и са го умятали в стените на панамския канал, накрая военните виновни. Това е- чисто и просто, като милиционер след баня.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Не ве, стените на канала са рубладжии платени от Путин. Не го ли разбра? Не виждаш ли наглата руска агресия.

    То май нещо калпаво като произведат и го обявяват за стелт технология. Стените на канала не са го видели и хич не са и разбрали за високата му устойчивост при висока крейсерска скорост.

    Изобщо майтапа е пълен и това трябва да се очаква от изключителната нация. Сигурно се дрогират хамитата.
  • 4 ДесаСтоянТО

    0 0 Отговор
    Щом е нямало памперси, значи никакъв инцидент не е станал!
  • 5 американски гении

    0 0 Отговор
    НЕКАДЪРНИЦИ - трябва да си голям майстор да се праснеш в стената там, не всеки го може - и със сигурност не са им били виновни панамците, оттам минават хиляди кораби а инцидентите са изключителна рядкост