938 5

Столтенберг притеснен за НАТО

Той призова за запазване на Алианса

Росен Стойчев

„Изправени сме пред най-голямото предизвикателство към нашата сигурност от поколение.“ Това заяви генералния секретар а НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ‚ „Гардиън“.

В момента има несигурност около бъдещето на Алианса след избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ.  В кампанията си той многократно говори за ограничаване на ролята на САЩ в НАТО и засилване на ролята на европейските държави.

„Сега не е момент,в  който под върпос да се поставя сътрудничеството между НАТО и Европа. Единственият случай, в който НАТО беше изправено в ситуация един атакуван, всички атакувани, беше периодът след атаките на 11-ти септември.  Изправени сме пред най-големите предизвикателства след Студената война‘, заяи Столтенберг.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тошибиян
  Отговор
  1 07:27  13.11.16
  Къво нато бе?паразити дето смучат трилиони
 • лого
  Отговор
  2 08:17  13.11.16
  Ma този наистина ли си мисли, че той е шеф на НАТО?
 • tost
  Отговор
  3 09:29  13.11.16
  И ко се оказа,че Нато без САШ ,не струват нищо .Тръмп е прав искаш помощ ,плащаш .Комунизма свърши господа еврогеЙци :)

  Коментиран от #4

 • Лупи
  Отговор
  4 09:41  13.11.16

  До коментар #3 от "tost":

  Ами ние сме платили твърде висока цена бе, тарикат? Златото ни го изсмукват на безценица, отделно ни подариха банките на Рогшийлдови и кой ли не, отделно ни подариха какво ли не, за нас данъци и геноцид от Тиквата и мафия и бесепари депесари гербери седесари цендесевари и каква ли не паплач, отделно ни пречи бюрокрацията ние българите в България да живеем и печелим като хора още от соца и досега откакто проклетата ковмисарска юдомафия ни прецаква и не спира, ти искаш и още да плащаме? Какво да плащаме? че ни мачкат и прецакват всякакви местни и чужди паразити врагове ли? Затова ли да плащаме? И с какво? И колко още? че генералите си лапат парите и разсипаха БА, пак ли да плащаме и още колко? че продават имоти на БА и си вземат комисионните а ние пак да строим наново казарми за да плащаме и техните кражби и нови ли? ДОКОГА бе? Че тия наемници наричани военни и полицаи вместо да сритат ВРАГА но и местен и чужд, кротичко си лапат заплатките като овце и ни оставиха да ни мачкат и крадат и тикви и всякаекви ли? не ми пука, какво мисли Столтенберг - ние сме прецаквани и от нашите и от чужди политтици и какви ли не. Пука ми какво мислят свестните американци - такива като мен - почтенни справедливи човеци и не само американци. Ние Човеците плащаме с труд живот кефа и печалбите на паразитите. Навред е така....
 • Гого
  Отговор
  5 10:18  13.11.16
  Нато е по скоро някаква облачна услуга която почти няма никаква стойност или полезно действие.

Напиши коментар:


Публикувай