1 287 0

Тръмп иска бързо да каже сбогом на климатичното споразумение

Ще успее ли новоизбраният американски президент да заобиколи ратифицирането на споразумението?

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп иска по най-бързия начин да намери начин да каже сбогом на Парижките споразумения, съобщи източник пред „Ройтерс“.

Републиканецът заяви по време на президентската си кампания, че климатичното споразумение е измама и е твърдо против него.

Парижкото споразумение за климата – целящо намаляване на вредните емисии - бе подписано през месец декември 2015 година. То ще влезе в сила, когато бъде ратифицирано от най-малко 55 страни.

През месец септември тази година САЩ и Китай – отговорни за 40% от вредните емисии в световен мащаб – ратифицираха договореностите.

По всичко изглежда обаче, че във Вашингтон е задухал вятърът на промяната. Новоизбраният президент на САЩ е твърдо против климатичното споразумение. Анализаторите задават въпрос дали по легален начин ще може да направи завой от договореностите.

САЩ


Още по темата

 • CETA отново под въпрос

  CETA отново под въпрос

  Ново изследване показва, че Търговското споразумение между ЕС и Канада няма да изпълни задълженията си към околната среда и бързото въвеждане на ...
  18.11.2016
  809
  0
 • САЩ също ратифицираха парижкото споразумение

  САЩ също ратифицираха парижкото споразумение

  САЩ последваха примера на Китай и ратифицираха споразумението от Париж за борба с климатичните промени, съобщи Би Би Си. Пекин обяви решението си ...
  3.09.2016
  735
  4

Напиши коментар:


Публикувай