1 128 0

Роднини на изчезналите с полет MH370 ще търсят отговори в Мадагаскар

Според тях търсенето на отломки от самолета е хаотично

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Близки и роднини на пътниците, изчезнали заедно с полет MH370 на Малайзийските авиолинии, са решени да пътуват до Мадагаскар, за да търсят отломки от машината, които биха могли да хвърлят светлина върху съдбата на самолета, съобщава Би Би Си.

Роднините ще посетят Мадагаскар в периода 3-11 декември, се казва в изявление, публикувано на Фейсбук страницата на групата Voice 370.

Групата "няма друг избор, освен да вземе нещата в свои ръце, ако иска да намери отговори и да сложи край на неизвестността", заявяват от групата.

До сега всички отломки, за които бе потвърдено или се предполага, че са от самолета, бяха намирани по бреговете на Източна Африка. Но според някои от роднините, търсенето на още останки е хаотично и липсва систематичност. Според тях властите са пренебрегнали очевидни констатации и следи, които биха ги отвели до отговора на загадката.

Малайзия е страната, ръководеща работата по събирането на всяко подозрително парче или отломка, което след това бива изпратено към Австралия за проверка.

Досега едва за шест, от всички намерените парчета, е било потвърдено, че са от липсващия полет на Малайзийските авиолинии. Самолетът изчезна по време на полет от Куала Лумпур до Пекин март 2014 г. с 239 души на борда.

Малайзия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай