Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 07:21 1 794 0

Ураганът Ото опустоши Панама

  • ураган-
  • ото

Постоянните ветрове, които носи Ото, достигат максимална скорост от 120 км/ч

Ураганът Ото опустоши Панама - 1
Снимка: БТА/АР

Тропическата буря Ото прерасна в ураган и вече се развихри сериозно в района на Централна Америка. Панама стана първата му жертва.

Службата за гражданска отбрана на Панама съобщи за смъртта на трима души след преминаването на Ото, предаде ДПА.

Панама е изправена пред тежка ситуации и все още има непосредствена заплаха за населението й, заявиха от службата за гражданска отбрана на страната. При свличане на земни маси на запад от столицата Панама са били затрупани девет души. Само седем от тях са били извадени живи.

Освен това в панамската столица е загинало едно дете, убито от дърво, паднало върху автомобил пред училище. Панама обяви, че отменя учебните занятия за днес.

Националният център за ураганите на САЩ съобщи, че се очаква силата на стихията да се засили още, докато се приближава към сушата, близо до границата между Никарагуа и Коста Рика. Ото е първият ураган, достигнал Коста Рика от началото на воденето на достоверни записи през 1851 година, отбелязва ДПА.

Ураганът Ото опустоши Панама

Националната служба по извънредни ситуации на Коста Рика нареди 4000 души да се евакуират от района, където се очаква Ото да достигне до страната. Постоянните ветрове, които носи Ото, достигат максимална скорост от 120 км/ч, съобщава ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА