1 620 7

Мощна офанзива в Алепо

Правителствените сили вече контролират няколко нови квартала

Мощна офанзива в Алепо
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Сирийските правителствени сили са постигнали сериозен напредък в офанзивата си срещу град Алепо, съобщи ТАСС.

От Руския център за примирието между враждуващите страни се съобщава, че правителствените сили са успели да превземат пет квартала и 2000 сгради през последните два дни.

Боевете се водят основно с бойци на групировката Джебхат ан Нусра. През последния ден над 900 души са били изведени от зоните под контрола на групата.

Смята се, че в града расте броят на жителите, недоволни от действията на бунтовническите бойци.

Силите на Башар Асад вече обявиха, че са установили контрол над квартала „Ханано“. Така са образували обръч около жителите в източните части на града. Сирийските сили възобновиха офанзивата си преди 10 дни.

Сирия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българолюбец
  Отговор
  1 13:26  27.11.16
  По това което се вижда на снимката си личи че Башар Асад е мислил и за народа си,но завистливи ,,комшии"с помощта на крадливият запад са имали други планове за бъдещето на Сирия...

  Коментиран от #2, #5

 • гост
  Отговор
  2 15:28  27.11.16

  До коментар #1 от "Българолюбец":

  Много си прав
 • харманлий
  Отговор
  3 16:56  27.11.16
  Аидеееее ,мигрантския поток се увеличи !!! Да благодарим на другаря путин ! Ог вечно признателния Български народ и найвече от ЖИТЕЛИТЕ ОТ ХАРМАНЛИ!!!

  Коментиран от #4

 • Бай хой
  Отговор
  4 17:15  27.11.16

  До коментар #3 от "харманлий":

  В Харманли са все от афганистан ве. Трябва да благодариш на обаньаньа.
 • antimediator
  Отговор
  5 18:20  27.11.16

  До коментар #1 от "Българолюбец":

  Омръзнало ми е от разни тъпи парчета като Динко и други с марката 100%BG защото ми дъха на 100% байганьовщина! Така е помислил за собствения си народ , че го бомбандира дори когато се е приютил в болници и училища! Искаш ли да познаеш от първия път как ще свърши?! Също като Кадафито?! И я познай кой го финансира в момента ?! Русия и Иран. Ако тези 2 страни не участваха в конфликта, още преди 2 години всичко щеше да приключи и нямаше да я има тази вълна от емигранти.

  Коментиран от #6, #7

 • Трол
  Отговор
  6 18:35  27.11.16

  До коментар #5 от "antimediator":

  Мигрантите 70% не са сирийци. И това е официална държавна статистика. А ако САЩ не бяха създали ДАЕШ и не финансираха разни умерени, Сирия щеше да си продължава да бъде страна с близо два пъти по-висок стандарт от българския! БХК и "Америка за България" още ли продължават да ви плащат? А, и не гледай данните в уикито, там и двете държави са дадени по БВП на едно и също-69 то място. Слушай батко ти, който е имал бизнес контрагенти със сирийци.
 • а ся
  Отговор
  7 18:36  27.11.16

  До коментар #5 от "antimediator":

  Да и аз не мога да разбера защо бомбандира болници . На всички ни е ясно , че там се приютяват хора в нужда. Освен хората в нужда са приютени малко гаубици , някой друг танк , мини , РПГ-та ...... Все едни нуждаещи се хора . Някои от недостиг на оръжие , други от недостиг на хора , трети от недостиг на логистическа подкрепа . И за втората част сте прави . САЩ вече щяха да са им продали демокрация както ж Либия , Афганистан , Тунис ,Ирак ,Сърбия , Украйна .......... И сега всичко щеше да е мирно и тихо . Без всекидневни убийства , враждуващи групи и племена , държави в държавите . Хората щяха да си живеят спокойно и богато в синхрон . За Пример са първите държави с насъдена демокрация Афганистан , Ирак , Либия ..... Там сега е тихо и спокойно ??????

Напиши коментар:


Публикувай