789 2

„Амнистия“ за мигранти с 10-годишен стаж

Планът за „амнистия“ ще има финансови позитиви

„Амнистия“ за мигранти с 10-годишен стаж
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън е споделил пред колеги от кабинета, че мигрантите, които от 10 години живеят на Острова, трябва да получат позволение да останат в страната.

Дипломатът смята, че планът за „амнистия“ ще позволи на мигрантите да получат законен статут за пребиваване, което ще доведе и до финансови данъчни приходи, пише „Бизнес инсайдър“.

Министърът на вътрешните работи Амбър Рудд е проявила интерес към предложението, но ходът рискува да доведе до вълна на недоволство сред тези, гласували за Brexit.

На референдума през лятото близо 52% от гласоподавателите избраха излизане от Европейския съюз, а основните им желания бяха свързани с ограничаване достъпа на чуждестранна работна ръка.

Финансовите прогнози показват, че през следващите пет години икономиката в страната ще бъде ударена със 122 милиарда евро, 58 от които свързани с Brexit.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 17:29  30.11.16
  Нали за това се брекзитнахте бре, за да гоните източноевропейците. Айде връщайте ни ги, да идват след инвеститорите, които вече се ориентират на изток. Пък вие си задръжте африканците и арабите.
 • ниагара
  Отговор
  2 01:34  01.12.16
  е то е измислено от 2007-ма в европейския съюз - нашите дето са там не са направили 10 години престой :)! Така че няма да се плашите всичко е сметнато точно. Тоя екзит да го почват че да не стане брейкпроинт само!

Напиши коментар:


Публикувай