Last news in Fakti

8 Декември, 2016 08:17 1 413 0

Ужас от кошмарите в Индонезия

  • индонезия-
  • земетресение-
  • разрушения

Земетресението в страната е отнело живота на над 100 души

Ужас от кошмарите в Индонезия - 1
Снимка: БТА/AP

Земетресението с магнитуд от 6.5 по скалата на Рихтер в Индонезия е отнело живота на 102 души, съобщи CNN.

Според агенцията по работа с бедствията в страната, 136 души са сериозно ранени. Стотици постройки са били разрушени. Пострадали са магазини, жилищни блокове, ресторанти и джамии. Най-сериозни са щетите в района на Пидие Джая.

Специални медицински екипи са пристигнали на място, след като болницата в града е пострадал от труса.

Трусът удари Индонезия през вчерашния ден. В момента спасителните акции продължават. Търсят се оцелели в отломките на сградите.

Международната организация по миграцията е изпратила свои представители в района. Те трябва да координират спасителните действия.

Повече от 7400 души са загубили домовете си заради бедствието. Общият брой на ранените е над 600 души.

Разпоредено е изпращането на спешна помощ към района на Ачех, в близост, до който беше епицентърът на земетресението. Няма предупреждения за опасност от цунами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА