1 352 4

Нова чистка сред военните в Турция

Над 90 души са арестувани

Росен Стойчев

Турските власти са арестували над 90 високопоставени военни по обвинения за връзки с организацията на Фетхолах Гюлен, съобщи Memo.

Съд в Истанбул е издал заповед за задържането на 530 военни. Общият брой на задържаните е 91.

Трима от заподозрените вече са били арестувани по други обвинения. Някои от задържаните са използвали мобилното приложение, за което се смята, че е бил основен инструмент за комуникация по време на опита за преврат в Турция на 15-ти юли. Фетхолах Гюлен е основният заподозрян за организатор на опита за преврат.

В момента той се намира в САЩ.

Турция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 17:09  18.12.16
  Така и никой не разбра, дали наистина Фетхолах Гюлен е в основата на мнимия преврат. Щом има недоволни, значи нещо не е наред.
 • Хасан
  Отговор
  2 20:56  18.12.16
  Дай да ти обясня значи.. Гюлен е лидер на религиозна секта с голямо влияние в правосъдието,военните,полицията,бизнеса.. Те държат много училища и холдинги. Целта им е да превърнат Турция в теократична държава по подобие на Иран!
 • гост
  Отговор
  3 04:41  19.12.16
  Палячо . Сам си организира преврати да се оправдае после за терора върху собствения си народ . Лошото е че идва война от която и България ще намаже .
 • инджир ефенди
  Отговор
  4 06:31  19.12.16
  Ашколсун ердоган ефенди машаала.трябва паметник да му направим на тоя палячо щото турция от 100 години насам не е била по слаба.и в нашите вътрешни работи трябва да ги оставим да се месят и колкото повече се месят толкова по добре.е на гледай ги тия от дпс не знаят на кои алах да се молят.освн дост да си направят ако искат и авер че и френд да си направят.слава на ердоган колкото повече управлява толкова по добре за българия.

Напиши коментар:


Публикувай