Last news in Fakti

5 Януари, 2017 12:54 1 245 0

Атентаторът още е в Истанбул

  • истанбул-
  • турция-
  • атентат-
  • нападател-
  • атентатор-
  • рейна

39 души бяха убити в новогодишната нощ

Атентаторът още е в Истанбул - 1
Снимка: БТА/ AP

Нападателят, който в новогодишната нощ уби 39 души в истанбулско нощно заведение, все още е в града, съобщи „Йени шафак“.

Според изданието атентаторът се укрива в града. Полицията продължава операцията по издирването му. По-рано днес се появи информация, че нападателите в „Рейна“ може да са били двама. От антитерористичното звено към полицията арестуваха няколко души, заподозрени за връзка с атаката.

Турските власти смятат, че нападателят е уйгур. Уйгурите са тюркска общност, обитаваща северозападната част на Китай.

Вестник „Милийет“ написа, че нападателят се е срещал с Илйас Мамашарипов – член на „Ислямска държава“, действащ на територията на Истанбул. Кодовото му име е „Юсуф ходжа“.

39 души от няколко националности бяха убити в новогодишната нощ в сърцето на Истанбул. Турските власти не изключват възможността чужди служби да имат пръст в нападението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: