Last news in Fakti

7 Януари, 2017 16:31 1 092 0

Швейцарска връзка около берлинския атентатор

  • анис амри-
  • швейцария-
  • берлин-
  • германия-
  • пистолет-
  • атентатор

Швейцарските власти са започнали разследване

Швейцарска връзка около берлинския атентатор - 1
Снимка: БТА/ AP

Швейцарските служби разследват каква връзка има атентаторът Анис Амри със страната им, съобщи ДПА, позовавайки се на информация на прокуратурата.

Тунизиецът прегази 12 души на коледен базар в Германия през миналия месец, а няколко дни след атентата бе застрелян от италиански полицаи в Милано.

Преди да прегази цивилни с камион, той застреля полския шофьор на возилото с пистолет „Ерма“. Възможно е то да е било закупено в Швейцария.

По непотвърдена информация Анис Амри е прекарал продължителен период от време в Швейцария, а след това на няколко пъти се е връщал в страната.

Швейцарската прокуратура нареди разследване по случая, без да дава специфика кои лица ще са във фокуса на разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: