Last news in Fakti

8 Януари, 2017 08:11 980 1

Смъртна присъда грози стрелеца във Флорида

  • флорида-
  • стрелец-
  • смъртна присъда-
  • обвинение-
  • естебан сантяго

Властите не изключват версията тероризъм

Смъртна присъда грози стрелеца във Флорида - 1
Снимка: БТА/ AP

Прокуратурата във Флорида повдигна обвинения на 26-годишния Естебан Сантяго, който откри стрелба на летище „Форт Лодърдейл“, съобщи Sun Sentinel.

При нападението бяха убити петима души, а други шестима ранени. Ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи смъртна присъда.

Бившият военен, служил във войната в Ирак, е признал пред следователите, че е планирал атаката на летището. Той си е купил еднопосочен билет до Флорида.

Все още обаче не е ясно защо е избрал точно това летище и какви са мотивите. Властите не изключват версията за тероризъм.

26-годишният американец е роден в Ню Джърси. Родители му са от Пуерто Рико. До 3-годишна възраст живее в САЩ, след което родителите му се връщат в Пуерто Рико.

През 2010 година Естебан Сантяго прекарва една година в Ирак като част от инженерна част на пуерториканската Национална гвардия. След като се е върнал от Ирак, Сантяго е служил и в резерва на американската армия, както и в Националната гвардия в Аляска.

Според близки на Естебан Сантяго той е страдал от психологически проблеми и е приемал медикаменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    0 0 Отговор
    виновен е, че е издал държавна тайна. не е трябвало да казва, че цру го е вербувало за ислямска държава.