Last news in Fakti

9 Януари, 2017 19:23 928 1

Заради терора белгийците избягват оживените места

  • белгия-
  • оживени места-
  • терор-
  • заплаха-
  • атентат-
  • брюксел-
  • анкета

Терорът вече е част от ежедневието на белгийците

Заради терора белгийците избягват оживените места - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Все повече белгийци се опасяват да ходят на оживени места като търговски центрове и киносалони. Причина са терористичните атентати в страната и Европа през изминалите месеци.

Ново проучване на белгийски институт показва, че атаките през месец март в Брюксел са травмирали местните граждани, пише De Redactie.

Един от всеки трима анкетирани споделя, че е променил обичайните си навици след терористичните атентати.

Хората са станали и все по-недоверчиви към непознати. Близо 20% от запитаните 2100 души са на мнение, че ще има нови атентати.

Повече от половината анкетирани са сигурни, че няма реално решение на терористични заплахи, докато 84% казват, че те са се превърнали в част от ежедневието им.

При терористичното нападение на няколко локации в Брюксел през месец март 2016 година бяха убити 32 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    2 0 Отговор
    Но естествено на никой няма да му хрумне, кой е виновен за атентатите... виновен е... терора според клетите белгийци и това е. Пу тоз лош терор що така прави, много е лош. Приемайте клети изстрадали брадати майки още с милиони те са нормални хора, като нас и после си стойте заключени по улиците. Иначе наложете вето и забрана и 10 шенгена и визи за престъпните българи и румънци дето са тръгнали да ви завземат работните места.
Новини по държави: