Last news in Fakti

9 Януари, 2017 21:29 1 346 9

Мигранти мръзнат на унгарската граница

  • мигранти-
  • унгария-
  • сърбия-
  • граница

Унгария не пуска бежанците на територията си

Мигранти мръзнат на унгарската граница - 1
Снимка: БТА/АР

Десетки пакистански и афганистански мигранти мръзнат в импровизирани палатки при температури до -20°С на северната граница на Сърбия, опитвайки се да влязат в Унгария, информира "Евронюз".

Близките бежански лагери са пълни, вътре се допускат само жени и деца, а мъжете са оставени да търсят подслон където намерят - от изоставени складове в центъра на Белград до полетата на юг от границата с Унгария. Тези, успели да се доберат до палатки, са късметлии, според очевидци.

Позицията на Унгария обаче остава една и съща - бежанците не са добре дошли. Министър-председателят Виктор Орбан е укрепил границата с бодлива тел, която се явява и външна за Европейския съюз. Патрулират хиляди полицаи и военни, оборудвани с термовизионни камери и хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УХА УХА

    25 0 Отговор
    Бравос. Само така.Да им изсъхне хубаво семето и после у Европата.
  • 2 неканен гост

    27 1 Отговор
    Браво на Орбан! Мисли за народа си. А Борисов върви срещу народа си, който ще го накаже на изборите. А за мигрантите не ми е жал, да са си стояли вкъщи. Борисов, нали си е слабо образован, ама по едно време се опитваше да ни излъже, че мигрантите бягали от ятагана. А Меркел лъжеше, че били архитекти и инженери, пък те не могат да четат. Евролъжи, на които всички се смеят.
  • 3 гост

    23 0 Отговор
    Браво на унгарците !
  • 4 Гиви син Зураба

    21 0 Отговор
    Да мръзнат терористите мръсни къде са тръгнали посред зима хич да не ги пуснат да измръзнат всичките до един!!!!!
  • 5 мъжкар

    14 0 Отговор
    Браво на Орбан!!!!М....лите трябва да измрат като мишки от студа.Такова отношение заслужава тая измет заляла Европа по поръчка на САЩ.Ако аз бях начело на българската държава точно за два дена ще ги изпъдя всичките товаря ги на камионите и ги стоварвам от другия край на границата и който тръгне да се връща в България нареждам два артилерийски батальона и директно се гърми по тях без прошка.
  • 6 дедо йоцо гледа

    12 0 Отговор
    Бих ги стоплил с по една шашка динамит - няма да казвам къде завряна! Пасмина гадна от тях нищо добро не се чака!!!
  • 7 Maria22

    5 0 Отговор
    NE GI SAJALJVAM KADE SA TRAGNALI TARSJT OHOLEN JIVOT NAAVAHTA V EVROPA.DA SI HODJT U DOMA KOIOT KADE E.A NATAZI DETOGI PODKUGAROSA DA NAPALNJT EVROPA DA SE TARSI SMETKA
  • 8 Кольо

    1 0 Отговор
    и какво? времето си е студено, да не само те я!
  • 9 Киро

    2 0 Отговор
    Ми да си ходят на топло по родните страни, като не им харесва!

    Никой не ги е вързал там, както са дошли, така да си заминават!
Новини по държави: