1 226 0

Парламентът в Лондон иска спешно план за Брекзит

Премиерът Тереза Мей си даде срок до края на март, за да информира как ще задейства излизането от ЕС

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Британската парламентарна комисия за Брекзит иска правителството да публикува до средата на февруари "бяла книга", в която да представи подробен план за излизане от ЕС, съобщи Би Би Си.

В доклад, оповестен днес, комисията заявява, че парламентът трябва да бъде информиран достатъчно рано преди официалното начало на процедурата за "развод" с ЕС. "Надяваме се да видим такъв план най-късно до средата на февруари 2017 г.", посочва комисията.

Говорител на правителството каза, че то възнамерява да обяви план за Брекзит до края на март, за да не навреди на позицията на Обединеното кралство в преговорите. Министър-председателят Тереза Мей си е дала срок до края на март, когато трябва да информира как възнамерява да задейства излизането от ЕС.

Заради голямата важност на протичането на този процес, парламентарната комисия иска планът на правителството да бъде публикуван под формата на "бяла книга", в която правителството да изложи ясно позицията си по въпроса дали Великобритания ще остане в единния европейски пазар или не.

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай