1 234 7

Литва строи стена на границата с Калининград

До сега границата беше обозначена само формално

Литва строи стена на границата с Калининград
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Литва планира да строи стена по границата си с руската Калининградска област. За целта, правителството е отделило повече от 3,5 млн. евро, които са заложени в държавния бюджет за 2017 г.

Заедно с изграждането на оградата ще бъде поставена и свръх модерна система за наблюдение и сигурност, която да следи за всичко, случващо се по границата. Това съобщи днес литовското министерство на вътрешните работи, цитирано от в. Lietuvos Žinios.

Средствата за системата обаче, ще бъдат отпуснати през следващата година.

До сега, държавната граница на Литва с Калининградска област беше обозначена само със специални знаци и контролна ивица, широка 13 метра, припомнят медиите.

През 2016 г., Естония започна изграждането на контролно-пропускателни пунктове по границата си с Русия и постави камери за наблюдение, каквито има на литовско-беларуската граница.

Литва

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мъжкар
  Отговор
  1 18:27  14.01.17
  Литовците не знаят ли че руските ракети ИСКАНДЕР-М разположени в Калининград могат да прескочат тяхната стена.
 • Киро
  Отговор
  2 18:50  14.01.17
  Точно така, показват отношението си към бл..вете.

  Коментиран от #7

 • шефа
  Отговор
  3 20:16  14.01.17
  Какво като се издигне стена? Правилно. Нека се издигне. Щом има държава, трябва да има и държавна граница. Ако не искаш някой да влиза или излиза безконтролно, трябва да има бодлива тел. Защо трябва да се политизира този факт, който е нормален. Аз също имам стени между мен и съседите ми. Със сигурност не е за да ме предпазят от кражбите и или от нападение, а за да може всека жаба да си знае гьола.
 • Kcaniba
  Отговор
  4 20:36  14.01.17
  Запада обеща подпомагане на младите демокрации след рухването на съветската система!! След 25 години наблюдаваме невероятните резултати!!! Единственното, което можаха да измислят е??? Преместване на "берлинскатя стена" дълбоко на Изток!!!!

  Коментиран от #5

 • имуноглобулин
  Отговор
  5 20:53  14.01.17

  До коментар #4 от "Kcaniba":

  Литовците ги е страх че много техни граждани ще мигрират към високо-технологичо развита русия . При такъв висок стандарт в русия ,какво да правят литовците?

  Коментиран от #6

 • Kcaniba
  Отговор
  6 12:35  15.01.17

  До коментар #5 от "имуноглобулин":

  то ти ако си бил в Прибалтика, Испания и Грит Брит, не би писал за това, каква е рУСИЯ, а за това, че освен баба у дедо в Литва няма никой!!! Та паранойата им не е в това, че нискотехнологична Русия, летяща в космоса, имаща ГЛОНАСС , дронове и т.н. Ще им вземе жителите!! А в това, че във високотехнологична Литва, произвеждаща добри шпроти и млечни продукти... Вече няа кой да живее!!! И виновна разбира се Русия!!! Това е руска агресия!!!
 • 7 12:36  15.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай