Last news in Fakti

16 Януари, 2017 14:40 1 544 4

Порошенко се надява, Байдън предупреждава

  • джо байдън-
  • петро порошенко-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • отношения

Вицепрезидентът на САЩ пристигна на последно официално посещение в Киев

Порошенко се надява, Байдън предупреждава - 1
Снимки АП/БТА

Американският вицепрезидент Джо Байдън заяви, че международната общност трябва да се изправи срещу руската агресия и призова новата администрация в Белия дом да продължи да играе ролята на силен и сигурен поддръжник и партньор на Украйна.

Байдън е на посещение в Украйна, като това е последната му официална визита в чужбина като вицепрезидент, съобщава Ройтерс. В края на миналата седмица от Белия дом заявиха, че това последно „пътуване на вицепрезидента до Киев ще подчертае подкрепата на САЩ и ще изтъкне личната му ангажираност за независимостта, демократичното развитие, благоденствието и сигурността на Украйна".

"Вие едновременно се борите с това туморно образование, наречено корупция и с безмилостната агресия на Кремъл", заяви Байдън по време на съвместна пресконференция с украинския президент Петро Порошенко.

"Международната общност трябва да продължи да бъде единна срещу руското насилие и агресия", настоя той.

Порошенко се надява, Байдън предупреждава

На свой ред украинският президент заяви, че страната му се надява ползотворното сътрудничество, което изгради със САЩ да продължи и при администрацията на новоизбрания президент Доналд Тръмп, като изрази надежда, че Вашингтон няма да намали подкрепата си за Киев.

„Ние уважаваме демократичния избор на американския народ и сме готови за ефективно и ползотворно сътрудничество с новата президентска администрация", заяви Порошенко, цитиран от Интерфакс.

Украинският държавен глава отбеляза, че Киев все още се радва на подкрепа от страна на Конгреса, администрацията и народа на САЩ. "Ние оценяваме тази подкрепа и искрено се надяваме, че украинският въпрос ще продължи да обединява политическите кръгове в САЩ и той ще остане сред приоритетите и при новия президент.

По време на управлението на президента Барак Обама, Украйна получи много солидна помощ от САЩ за въстанието от края 2013 г. и началото на 2014 г., което в крайна сметка принуди тогавашния държавен глава Виктор Янукович, който бе подкрепян от Кремъл, да напусне страна, а на власт дойде прозападната опозиция.

Но последните коментари на Доналд Тръмп, породиха опасения, че новата президентска администрация може да поеме по различен път по отношение на Украйна. По време на своята предизборна кампания Тръмп неведнъж обяви, че иска да подобри значително отношенията между САЩ и Русия. В последното си интервю, пред британското издание и германския вестник, новоизбраният американски президент заяви, че е готов да отмени санкциите срещу Русия, ако Вашингтон и Москва успеят да постигнат „някои добри сделки“.

Икономическите санкции, които САЩ наложи на Русия бяха част от подкрепата, която страната оказа на Украйна, след анексирането на Крим и помощта, която Русия оказа на сепаратистите в Източна Украйна.

Порошенко се надява, Байдън предупреждава


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 5 Отговор
    Среща на два политически трупа - резултата ще е мъртворден резултат.
  • 2 Бай хой

    9 4 Отговор
    Байгън от тоя Байдън.

    Сигурно са подарили още нещо от лошия комунизъм на синчето му. Мародери.
  • 3 Башмайстора

    9 4 Отговор
    Абсолютни Мъртавци чието мнение не ни интересува!
  • 4 гост

    5 4 Отговор
    Снимката е страхотна,просяченко си взема последно сбогом с американската подкрепа на корупцията и улигархията в Украйна.
Новини по държави: