Last news in Fakti

19 Януари, 2017 11:05 1 038 9

Ердоган все по-близо до абсолютната власт

  • турция-
  • парламент-
  • реджеп ердоган

Приети са нови 7 члена от предложенията за реформи

Ердоган все по-близо до абсолютната власт - 1
Снимка: БТА/AP

Турският парламент прие седем члена от проектозакона за конституционни промени на второ четене, съобщи „Ройтерс“.

Реформите предвиждат разширяването на правомощията на президента. От опозицията се опасяват, че те могат да дадат на Реджеп Ердоган авторитарна власт.

Седемте приети члена тази нощ включват увеличаване на броя на депутатите до 600 от 550, намаляване на възрастовата граница за депутат до 18 години от 25 г. и провеждане на парламентарни и президентски избори заедно на всеки пет години.

Седмият член открива пътя на президента да бъде член на политическа партия.

Законопроектът включва 18 промени. След приемането на всички тях, депутатите ще гласуват за целия пакет. Пакетът трябва да бъде приет и на трето четене. Счита се, че управляващите са осигурили мнозинство за приемането на пакета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    3 2 Отговор
    Тук, през миналата година когато руско-турските отношения бяха натегнати, под всяка новина за Ердоган, русофилите като бесни кучета се нахвърляха срещу него и го оплюваха от главата до петите. А сега , няма никой, понеже ситуацията се измени, Ердо и Путин станаха пак приятели, русофилите получиха новите инструкции и мълчат кът пунди.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Диди

    1 3 Отговор
    Самите турци казват,че тази политика води до диктатура.Дори от близо година,се казва на турците да не празнували Нова Година.Ердоган ще раздели Турция.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Те русофилите сега имат нов враг , влез по надолу в новината за Полша и ще ги видиш всички там , налетяли са като мухи на л...о .
  • 4 Мършата

    1 0 Отговор
    Ако новината е за целия свят купувам килимче, фес, броеници и ИБРИК! Наемам и ИБРИКЧИЯ! Цена по договаряне!
  • 5 Трол

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Аз пък си спомням друго,как козяшките колеги скачаха от радост за сваленкя руски самолет. Как Турция била велика защото зад нея стояло НАТО. И какъв мъж бил Ердоган, че се опънал на руснаците. Та така, спомени разни.

    Коментиран от #7

  • 6 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Аз пък забелязвам че нещо краварските тролове сте много мълчаливи последите 2 месеца? Да не би да са ви спрели финасирането, да нямате инструкции? Или просто се ослушвате като мишоци от къде ще духне вятъра, че то хем в България безвастие, хем и в САЩ работодателите ви още правят някакви опити да изкарат избора на Тръмп незаконен.

    Коментиран от #8

  • 7 ссс

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    Разрови се из архива и ако намериш някъде, че съм писал нещо подобно за Ердоганя, обади се и аз черпя но, ако не намериш пак се обади да ти бия един шут по тролския задник.
  • 8 ссс

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Ти мен не ме мисли льолик аз работя за твърда валута, да не съм кът вас да се дупя на русняците за жълти купейки.. аре баряй по задачите..
  • 9 Хасан

    0 1 Отговор
    Ей пак тоя за ибрикчия.. Не мога да разбера какво лошо има в това човек да се подмива.. То иначе да си го разказваш
Новини по държави: