1 381 1

F-35 заменя F-18 във Военноморските сили на САЩ

F-35 влизат на въоръжение във ВМС на САЩ през 2019-а

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Военноморските сили на САЩ продължават с плановете си да подменят оригиналните модели палубни изтребители F/A-18A (18B/18C/18D) с "Локхийд Мартин F-35C".

По график четири бройки "F-35C" трябва да пристигнат на Военноморската въздушна база "Лемур" на 25 януари като част от новия флотски ескадрон, предназначен за Западния бряг, пише "НешънълИнтерест".

Пристигането на "F-35"-иците в "Лемур" е началото на прехода на Военноморските сили към новия тип изтребители.

Военноморският вариант на "F-35" трябва да влезе на въоръжение през 2019-а година, ако всичко върви по план, но към момента нещата не стоят така. Палубният вариант на "F-35" е срещнал непредвидена пречка в предното устройство за кацане и излитане. Използвайки катапултите за изстрелване при излитане от самолетоносача, самолетът нежелано се залюлява. Това се случва, когато изтребителят носи лек товар.

Военновъздушните сили са успели частично да смекчат проблема, но в дългосрочен план той остава налице, което значи, че предното устройство за кацане и излитане ще трябва да претърпи редизайн.

С разпространението на високотехнологичните руски и китайски противовъздушни ракетни системи като "S-300V4", "S-400" и "HQ-9" обаче, САЩ ще срещне огромни затруднения, ако иска да ги пробие. Подобни оръжия са изключително ефективни срещу въздушни удари, тъй като могат да свалят целта си от до 400 километра, стига да са оборудвани с правилните ракети.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • американски гении
    Отговор
    1 17:39  23.01.17
    Нкратко - САЩ трябва да похарчат тонове долари и да загубят сума ти време за да отстранят проблем на вече реално морално остарял самолет. Ай честита им придобивка.

Напиши коментар:


Публикувай