Last news in Fakti

23 Януари, 2017 10:40 1 143 0

Германската полиция арестува екстремист

  • германия-
  • екстремист-
  • арест-
  • задържан-
  • мъж-
  • виена

Има връзка с ареста на мъж в австрийската столица Виена

Германската полиция арестува екстремист - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската полиция арестува 21-годишен мъж, заподозрян за връзки със задържан в Австрия екстремист, съобщи „Политико“.

Мъжът е бил арестуван в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия по подозрения, че е планирал „сериозно престъпление в страната“.

Германските и австрийските власти работят заедно по изясняване на случая. Разследването продължава. Силите за сигурност са убедени, че има връзка между двата ареста.

Берлин и Виена не разкриха повече подробности, че се появи информация, че мъжете са имали експлозиви и са планирани извършването на терористичен удар.

Преди дни във Виена полицията арестува мъж, заподозрян в планирането на бомбен удар.

Разследващите са иззели мобилни телефони и компютри като част от разследването. Смята се, че арестуваният във Виена се е врекъл във вярност на джихадистката групировка „Ислямска държава“. Задържаният в Германия е бил негов помощник и съучастник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: