Last news in Fakti

24 Януари, 2017 16:51 1 261 0

„Хамас“ предупреди САЩ да не мести посолството в Ерусалим

  • хамас-
  • ерусалим-
  • израел-
  • посолство

„Хамас“: Това ще налее масло в огъня

„Хамас“ предупреди САЩ да не мести посолството в Ерусалим - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Палестинското движение „Хамас“ предупреди американската дипломация да не мести посолството на страната от Тел Авив в Ерусалим. В противен случай действието на Вашингтон „ще отприщи вълна на насилие“.

Палестинците предупредиха, че промяната на местоположението на дипломатическата мисия ще налее масло в огъня на дълго тлеещия конфликт.

Преди дни палестинският президент Махмуд Абас предупреди Доналд Тръмп, че преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим би имало катастрофални последици за региона.

На 8 януари камион се вряза в тълпа военни в Ерусалим, като при атаката бяха убити три млади жени, служещи в израелската армия.

Появи се информация, че палестинският шофьор, който с камион се вряза в тълпата, е извършил удара заради намерението на Доналд Тръмп да премести американското посолство в Ерусалим.

„Окупираният Ерусалим е нашата вечна столица. Столицата на нашето съществуване и столицата на нашата страна“, заяви Махмуд ал Хабаш, приближен на президента Махмуд Абас.

Палестинците виждат в източната част на Ерусалим, окупирана от израелците през 1967 година, част от своята история и бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА