Last news in Fakti

30 Януари, 2017 16:42 1 581 3

Британското правителство пренебрегна искането на народа

  • правителство-
  • петиция-
  • великобритания-
  • доналд тръмп-
  • държавно посещение

Повече от 1 млн. британци подписаха петиция срещу държавно посещение на Тръмп във Великобритания

Британското правителство пренебрегна искането на народа - 1
Снимка АП/БТА

Британското правителство пренебрегна исканията на британския народ и обяви, че държавното посещение на Доналд Тръмп във Великобритания няма да бъде отменено, съобщи "Хъфигтън поуст".

Повече от милион британци се подписаха в онлайн петиция срещу държавно посещение на президента на САЩ.

От Даунинг Стрийт заявиха, че британският премиер с голямо удоволствие е удължила поканата към Доналд Тръмп за държавно посещение в Обединеното кралство, която бе отправена от името на кралицата.

В изявлението се казва, че Тереза Мей е "много щастлива" да покани американският държавен глава на държавно посещение "и с нетърпение очаква да бъде негов домакин."

Тръмп беше поканен да посети Великобритания по-късно тази година. Негов официален домакин ще бъда кралица Елизабет II, а визитата му ще бъде съпроводена от цялата пищност и церемониалност, присъща на едно държавно посещение.

"На Доналд Тръмп в качеството му на ръководител на американското правителство трябва да бъде разрешено да влезе във Великобритания, но той не бива да бъде канен на държавно посещение. Добре документираното му женомразство и вулгарност го лишават от правото да бъде приет от Нейно величество кралицата (Елизабет Втора) или принца на Уелс. Следователно, по време на мандата си Тръмп не бива да бъде канен на официално държавно посещение", призовава авторът на петицията, която беше качена на сайта на британското правителство на 29 януари и към 16:40 часа българско време е подписана от почти 1 300 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    5 3 Отговор
    И британците никой не ги бръсне, както е и в БЪЛГАРИЯ.
  • 2 зит

    2 1 Отговор
    Напускат Европа, ако напуснат и бащиците си от Америка, ще си останат само едни оцеляващи на остров !
  • 3 Аскер

    3 0 Отговор
    Тия инглиши си вярват обаче подписали петицаия и те не знаят какво са подписвали, но чакат да се случи. Както гласуваха за брекзита повечето незнаели за какво гласуват.
Новини по държави: