1 591 4

Турция продължава с предупрежденията към Гърция

Министърът на отбраната призова съседната страна да изостави приетия от нея подход на провокации

Милена Трачева

Проблемите между Турция и Гърция могат да бъдат решени единствено чрез диалог. Това заяви в събота турският министър на отбраната Фикри Ъшък, обръщайки внимание на факта, че напрежението между двете съседни страни продължава да се увеличава, пише в. "Дейли Сабах".

Наскоро възобновилите се спорове за малките острови в Егейско море, към които правителствата и на двете държави имат претенции, отвориха огромна пропаст в дипломатическите им отношения.

По време на среща на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), която се проведе в северозападната провинция Коджаели, Ъшък заяви, че "провокативните изказвания" от страна на гръцкия му колега Панос Каменос, трябва да престанат. Той добави, че Турция запазва своя конструктивен подход към Гърция, но няма да приеме още подобни безотговорни забележки.

Критики към изказването на Каменос от сряда бяха отправени и от турския външен министър, който в петък посочи, че в Турция се „обсъждат неговите неоснователни, неуместни и неетични прояви срещу страната и президента“ както и по какъв начин да им бъде отговорено.

"Призоваваме още веднъж гръцките власти действат отговорно и да се въздържат от изявления, които биха подкопали атмосферата на сътрудничество, което ние се опитваме да постигнем", заяви Мевлют Чавушоглу.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  1 10:53  05.02.17
  БОЙ ПО ТУРЧИЛЯТА
 • 2 18:44  05.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • мето
  Отговор
  3 20:04  05.02.17
  ах васичке сега да ми паднеш ще има ........
 • 4 20:33  05.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай