Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 13:43, обновена 14 Февруари, 2017 16:18 9 643 9

Полубратът на лидера на Северна Корея е убит в Малайзия

  • ким чен - ун-
  • брат-
  • убит

Полубратът на лидера на Северна Корея е бил убит в Малайзия. Това съобщава южнокорейската агенция Йонап. Ким Чен-нам се криеше в Малайзия след екзекуцията на своя чичо.

Според съобщенията Ким Чен-нам, който е най-големият син на покойния лидер Ким Чен-ир, е избягал в страната след убийството на своя чичо Чан Сон-тхек.

Полубратът на севернокорейския лидер е бил убит в понеделник на летището в Малайзия.

Източник от правителствените среди, пожелал анонимност, разкри, че Ким Чен–нам е бил атакуван от две жени, които са го уболи с отровни игли. Нападателките са успели да се измъкнат от местопрестъплението. Полицията на Малайзия смята, че те са свързани с тайните служби на Северна Корея.

Ким Чен-нам е най-големият син на бившия лидер на Кин Чен-ир. В момента не са известни подробности за неговия живот в Малайзия. Официалната версия е, че майка му е южнокорейската актриса Сунг Хе-рим. За нея е известно, че е починала в Москва.

Убийството на Ким Чен-нам е първото след екзекуцията на неговия чичо Чан Сон-тхек

Припомняме, че в края на 2013 г. по заповед на севернокорейския лидер Ким Чен-ун цялото семейство на чичо му Чан Сон-тхек е било ликвидирано. Самият Чан Сон-тхек беше екзекутиран в началото на декември, след като военен съд го призна за виновен в държавна измяна. По-голямата сестра на Чан Сон-тхек - Чан Ге-сун и съпругът й, посланикът на КНДР в Куба Чон Ен-чжин, а също и племенникът на Чан Сон-тхек, който е посланик на КНДР в Малайзия Чан Ен-чхол заедно с 12-годишните си синове Те Рен и Те Ун са били извикани в Пхенян през декември миналата година и са екзекутирани.

Сред ликвидираните е имало и малолетни деца. Йонап допълва още, че по разказите на свидетели, членовете на фамилията на Чан Сон Тхек, които оказвали съпротива при арестите, били разстрелвани на място, пред очите на съседите им.

Екзекуцията успели да избегнат само жените от семейството, които не са кръвни роднини. Съпругата на Чан Ен-чхол принудително е "разведена", след което е изпратена в лагер в отдалечените райони на Северна Корея.

Чан Сон-тхек беше екзекутиран по обвинение за опит за държавен преврат. По-късно стана известно, че съпругата му Ким Ген-хи се намира в кома, след като й била направена операция за отстраняване на мозъчен тумор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен ястреб

    20 4 Отговор
    Сигурно не са имали под ръка "български чадър"!!!
  • 2 буден гражданин

    12 16 Отговор
    Не трябва много да се вярва на тези вражески агенции.

    Коментиран от #7

  • 3 Патето Яки

    8 4 Отговор
    Стефанаки е направил интересно съчинение за отровни игли за измисленото убийство, преди пък беше с картечница и убитият по късно пък беше жив.
  • 4 крайно време е

    19 7 Отговор
    И той като полубрат си изглежда като полуидиот........в Северна Корея е крайно време да ликвидират потомците на "великата" фамилия дето се изявяват като полубожества и да поемат по някакъв по-нормален път на развитие.
  • 5 аааааааа

    5 1 Отговор
    тоя Ким ги трепе като за закуска - .асии изрода.
  • 6 696

    5 4 Отговор
    Тук има много ушанки и мурзилки - ами хващайте пътя за КНДР, щом толкоз ви харесва комунизма.
    Кимчо ви чака.
  • 7 въх

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "буден гражданин":

    БУДЕН КОМУНИСТ, искаш да кажеш..
  • 8 абе

    2 1 Отговор
    абе, тоя гей се е отървал..
  • 9 КБФ

    1 2 Отговор
    Долу-горе схванах каква е ситуацията в казаното,но малко нанагорнище ми дойдоха имената на участниците в статията.
    За по лесно им направих родословно дърво за по_доброасимилиране на статията